Additional menu

Keningspartij 2018

  • C-poule slider

We zijn weer begonnen. Na een winter stilte mochten de kaatsers van KF Wommels eindelijk weer de wei in. De 5e editie van de Keningpartij, met een deelnemersveld van maar liefs 92 kaatsers in diverse klassen, mag een groot succes worden genoemd. Er waren 3 jeugdklassen en 3 klassen bij de senioren. Onderling mochten zij uitmaken wie er met de kransen naar huis gingen.

In de A-klasse hadden we 4 paartjes op papier staan, zij mochten onderling strijden om de felbegeerde titel. Daar gingen de oudjes er met de krans vandoor. Of het aan de ervaring ligt of dat ze iedereen vocaal de baas waren laten we in het midden, maar dat ze de beste waren is een feit! Ze wonnen alle 3 wedstrijden en ze kregen maar 7 eersten tegen. De uiteindelijke winaars waren Durk Klijnsma en Folkert Wijnia.

In de B-klasse hadden we een lijst van 10 partuur, daar was een winnaars- en een verliezersronde. Er werd fel gekaatst en er verschenen meerdere keren een 5-5 op de telegraaf. De verliezersronde werd gewonnen door Broer Jacob Greidanus Luitzen Schaafsma en Marco Weijer. De finale in de winnaarsronde werd een thriller, gelijk opgaand gingen ze naar het einde toe…maar op 5-4 6-6 besliste het partuur Wessel Schraa, Haye Jan de Boer en Pieter Vellinga de wedsrijd en gingen zij er met de kransen vandoor.

In de C-klasse hadden we 7 partuur op het veld staan, ook daar was er een winnaars- en een verliezersronde. De verliezersronde werd gewonnen door Michelle Bruinsma, Siepie Fopma en Nynke Hoekstra. In de winnaarsronde was er maar één partuur dat er met kop en schouders bovenuit stak.. zij kregen in hun 3 wedstrijden maar 7 eersten tegen, de finale werd zelf gewonnen met 5-2 6-4. Of het nu door de Captain van het schip Fenna Hoekstra kwam of door de niet te stoppen Wouter Jan Postma dat weten we niet, maar dat Anne Brouwer de beste was vandaag dat is iets wat vast staat.. zij wonnen terecht de C-klasse.

X