Additional menu

Een bezoek aan Andringastate

  • 20140508_224442

Donderdag 8 mei waren het bestuur, de jeugdcommissie en de sponsorcommisie door Jan Klaas Faber en Ytsje Hoekstra uitgenodigd voor een bezichtiging van hun afscheidscentrum Andringastate.

Na een uiterst drukke dag hadden zij alsnog de tijd gevonden om ons te ontvangen in de condoleancezaal, ons uitgebreid verslag te doen van de tot stand koming en inrichting, ons een indrukwekkende rondleiding te geven en dat af te sluiten met een goed verzorgde nazit.

De tijd die ze er voor genomen hadden, van 20.00 uur tot 23.00 uur, geeft wel aan dat er met enthousiasme over Andringastate verteld werd, en dat de rondleiding duidelijk liet zien dat er aan alles, werkelijk alles gedacht is. Hun persoonlijke invulling zorgt er vooral voor dat de begrafenis of crematie een persoonlijke invulling kent, die van de moeilijke dag bij velen toch weer een erg goede, persoonlijke herinnering mee geeft. Een waardig afscheid, het is gemakkelijk gezegd, maar het heeft vooral door de individuele inbreng van zowel nabestaanden als Jan Klaas en Ytsje een extra dimensie gekregen.

Kortom: een voorbeeld voor ieder afscheid in Nederland en dus niet alleen in Friesland.

 

Anske Stapersma

X